Save up to 30%
by Comparing Quotes

Vergelijk de beste frankeermachines!

Form guidance / encouragement goes here...
Progress:
0%
Client Logos

Aan een nieuwe frankeermachine toe? 5 tips voor de beste keuze.

U bent aan een frankeermachine toe, maar ziet door de bomen het bos niet meer?

Uw bedrijf is gegroeid en de tijd is gekomen om uw frankeermachine te vernieuwen?

Deze 5 top tips maken uw keuze een kinderspel.

1. Huren in plaats van kopen.

Uw bedrijf groeit maar het is nog te vroeg om in een frankeermachine te investeren? Geen paniek. Ook met een klein budget is het mogelijk om aan uw frankeerbehoeften te voldoen. Kopen is geen must voor de frankeermachine. U kunt hem namelijk ook huren.

Frankeermachines zijn er al vanaf € 1300. Als dat niet in het budget van uw (klein) bedrijf past, dan kunt u altijd nog overwegen een frankeermachine te huren. Er zijn al frankeermachines te huur vanaf € 25. Bij de huur van een frankeermachine betaalt u een klein maandelijks bedrag voor de huur. Daar is dan alles bij inbegrepen; aanschaf, onderhoud en de verplichte administratie/service kosten van PostNL.

2. De frankeermachine groeit met u mee

Frankeermachines zijn er in allerlei uitvoeringen, en kunnen zich geheel aan uw frankeerbehoeftes aanpassen. Zo zijn er frankeermachines in kleinere uitvoering die zich op een klein kantoor of zelfs bij u thuis goed thuis voelen. En natuurlijk zijn er de grotere broers die o.a. 180 brieven per minuut kunnen verwerken.

U kiest dus het model dat het beste bij uw huidige behoeftes en budget past. En als u een frankeermachine huurt, dan is het relatief gemakkelijk om op een groter model over te stappen als het zover is. De verschillende leveranciers houden rekening met deze ontwikkeling door flexibele huurovereenkomsten aan te bieden.

3. Kies voor een Netset gecertificeerde frankeermachine

Wilt u nog efficienter werken met uw frankeermachine? Neem dan Netset gecertificeerde frankeermachine. Netset is al enkele jaren de standaard voor frankeermachines. Wat is Netset? Netset is simpelweg het netwerk van PostNL voor frankeermachines.

Uw frankeermachine staat maandelijks minstens één keer in kontakt met het Netset netwerk. U heeft daardoor toegang tot de laaste tarieven en kunt op elk desgewenst moment uw frankeertegoed opladen, zonder verdere administratieve handelingen. Toegang tot de frankeermachine is door een PIN gezekerd. U heeft geen vast maandbedrag meer voor uw portokosten, maar kunt naar behoefte frankeertegoed opladen.

4. Meer opties

Afhankelijk van het model, kunt u ook kiezen uit verschillende extras zoals: een geintegreerde weegschaal, interne modem voor Netset, inkjet printtechnologie, verschillende weegbereiken, analoog en digitaal inbellen, differentieel wegen, automatisch enveloppen toevoeren en zelfs sluiten; het zogenaamde couverteren

5. Zorg voor goede service

Een goed funktioneerende frankeermachine is van groot belang voor de produktiviteit in uw bedrijf en de communicatie met uw klanten. Het isdaarom belangrijk om bij de keuze van uw frankeermachine niet alleen aan de aanschaf- of maandelijkse huurprijs te denken. En zelfs niet aan de kosten van het verplichte onderhoudskontrakt.

Wat vooral van belang, maar vaak over het hoofd word gezien, is de kwaliteit van de dienstverlening van uw leverancier. Zijn ze goed bereikbaar? Staan ze u goed te woord als u vragen heeft over de werking van de frankeermachine? Geven ze ook goed uitleg of training aan uw personeel? Komen ze naar u toe voor onderhoud? Hoe lang duurt het als uw frankeermachine voor onderhoud meegenomen moet worden? Krijgt u misschien een vervanging als het langer duurt? Dit zijn allemaal vragen die u wilt stellen voordsat u uw handtekening zet.

Een frankeer machine of nou koop of huur is een goede investering in uw bedrijf. U kunt professioneel voor de dag komen en een goede indruk maken op uw klanten terwijl u tegelijkertijd uw produktiviteit verhoogd door uw poststukken eenvoudig en snel te verwerken.