Direct Mail en de frankeermachine

Eloise Bloniarz's picture

Dat u met een frankeermachine de dagelijkse postin uw bedrijf sneller, gemakkelijker en goedkoper kon verwerken, dat wist u al. Maar wist u ook dat u reclame kan maken met uw frankeermachine?

Wat is Direct Mail?

Direct Mail is een doelgerichte, effektieve en flexibele manier om met uw boodschap de juiste mensen te bereiken. We vinden het allemaal wel leuk om post te ontvangen. Dit is keer op keer weer bevestigd. Dus word fysieke en persoonlijke post bijna altijd geopend en belangrijker nog, gelezen.
Hoe kan ik met mijn bedrijf van direct mail profiteren?

Uw boodschap belandt direkt in de handen van diegenen die voor u het meest interessant zijn.
•U kunt uw boodschap op uw specifieke doelgroep afstemmen
•U verhoogt daarmee uw verkoop (kansen)
•U besteed tijd en geld aan de juiste ontvangers

Effektieve manier van reklame maken
•Eenvoudige manier om uw boodschap te verspreiden
•Voordelige methode met verassende resultaten in vergelijking met andere massa media
•Via antwoordkaart weet u precies wie er heeft gereageerd

Flexibel
•U beslist wanneer uw boodschap door de mensen wordt ontvangen
•U kunt voor een groter effect uw direct mail goed kombineren met andere communicatiekanalen
•U kunt voor een grote campagne uw boodschap eerst met een kleinere groep testen

Is een frankeermachine de oplossing?

Dit klingt natuurlijk allemaal fantastisch. Maar wat doet u als kleinbedrijf met weinig personeel? Heeft u eenvoudigweg niet de mankracht voor grootschalig en handmatig postzegel plakken? Geen probleem. Daar gebruikt u een frankeermachine voor. U bespaart daarmee niet alleen tijd maar ook geld.

De voordelen van een frankeer machine voor Direct Mail

Uiteraard is het snel verwerken van een groter aantal poststukken een van de meest voor de hand liggende voordelen van de frankeermachine. Uw direct mail kan heel eenvoudig met de rest van uw poststukken mee. U hoeft dus geen extra krachten in the huren.

Daarnaast biedt de frankeermachine ook nog de mogelijkheid tot het meedrukken van een extra (reclame) boodschap op de envelop. U zou er ook voor kunnen kiezen om uw logo door middel van een zogenaamde logostempel mee te laten drukken.

Het gebruik van de frankeermachine opent ook de mogelijkheid om uw mailing als partijenpost aan te bieden wat extra kostenbesparing oplevert. Voor partijenpost word een lager tarief berekent als de standaard tarief op uw frankeermachine. U krijgt dus geld terug.

Welke frankeermachine is geschikt voor Direct Mail?

De meest geschikte frankeermachines voor Direct Mail zijn die modellen die een automatische doorvoer hebben. Heeft uw personeel belangrijkere dingen te doen dan enveloppen vullen? Dan laat u dat makkelijk door de frankeermachine doen. Bij de machines met automatisch dooevoer kunnen de kosten ook een kostenplaats toegeordend worden. Extra gemak voor uw administratie.

Nog meer voordeel uit uw frankeermachine halen?

Met de frankeermachine kunt u al tot en met 12 % op de portokosten besparen, vergeleken met normale postzegels. Wilt u nog meer voordeel uit uw frankeermachine halen? Overweeg dan de jaarvolumekorting oftewel JVK. Aan het eind van het jaar kunt u tot 2% extra (JVK) korting van PostNLterugkrijgen (partijenpost uitgezonderd).