Netset en Netset 2

Eloise Bloniarz's picture

Wat is Netset?

U heeft een frankeermachine? Dan kent u ongetwijfeld Netset wel. Sinds 2002 als standaard voor frankeermachines ingevoerd door PostNL om te garanderen dat uw frankeermachine aan de nieuwste veiligheidseisen voldoet.

Maar wist u ook dat NetSet voor frankeermachines betekent dat uw frankeermachine direct in contact staat met het netwerk van PostNL? En dat dit het voor u mogelijk maakt om altijd de laatste tarieven bij de hand te hebben?

Het opladen van uw frankeertegoed is vergeleken met vroeger een kinderspel en duurt maar enkele seconden. Geen vaste maandelijkse kosten, geen telkaarten en achteraf verrekening meer. Alle gegevens voor de afrekening worden automatisch en in seconden doorgegeven
Netset voor uw frankeermachine, hoe werkt dat nou?

1. De frankeermachine is aangesloten door middel van een analoog of ISDN modem.
2. U kunt snel, goedkoop en naar behoefte opwaarderen.
3. Is 24 uur beschikbaar.
4. Heeft alleen enkele secondes nodig voor download en doorgeven van gegevens.
5. Is alleen aangesloten als u de frankeerkrediet oplaadt of de werking van uw frankeermachine test.
6. U bepaalt zelf hoeveel u opwaardeerdt en uw saldo is onbeperkt geldig.

Netset 2 de nieuwe standaard

Met Netset 2 is er sinds 2008 een nieuwe standaard. Alhoewel de werking van Netset 2 vrijwel gelijk is aan die van Netset, zijn er toch enige opvallende verschillen. Het Netset 2 standaard biedt bijvoorbeeld meer zekerheid door verbeterde technologie en maakt het mogelijk om nieuwe, innovatieve diensten te ontvangen. Bovendien zijn Netset 2 frankeermachines mileubewuster als hun Netset voorgangers.

Meer zekerheid door verbeterde technologie

Netset 2 frankeermachines zijn niet alleen technisch beter beveiligd maar met Netset 2 komt ook de invoering van de tweedimensionale barcode. Die biedt het systeem meer zekerheid doordat uw afdruk gemakkelijker op echtheid geproeft kan worden en daarmee fraude word tegengegaan

Nieuwe diensten

Een van de meest interessante verschillen, tussen het ‘oude’ Netset en de nieuwe standaard Netset 2, is de mogelijkheid om waarde diensten te ontvangen. Heel handig bijvoorbeeld is Track & Trace, dwz het vervolgen van het traject van uw poststuk tot aan de aankomst op bestemming.
Tot de verdere mogelijkheden behoren ook kerstfrankering en de ‘pick-up’ dienst. De optie om met BTW belaste producten te gaan frankeren is zonder twijfel door veel klanten met vreugde ontvangen.

Milieubewust

Het verschil dat direkt het meest opvalt is de kleur van de Netset 2 frankeerafdruk. Er word niet meer ‘roodfrankeert’ maar blauw. Dit biedt als extra voordeel dat het milieu minder belast wordt. In de blauwe inkt zit namelijk geen fluor wat bij de rode inkt wel het geval is. In andere landen, zoals Belgie word al langer blauwe inkt gebruikt.

Waarde Diensten direkt van uw leverancier

De technologische vooruitgang biedt ook uw frankeermachine leverancier enige voordelen. Ze zijn in staat door middel van uitgebreide software nog meer waarde diensten, bovenop de al bestaande Netset 2 genoemde mogelijkheden, aan te gaan bieden.

Spannende toekomstmogelijkheden dus it het nu het beste moment om een frankeermachine voor uw bedrijf aan te schaffen of te huren.